Borsa

Orasul Borsa reprezinta un punct de plecare pentru vizitarea meleagurilor maramuresene. Este situat in sudul Maramuresului, la o altitudine de 850 m in Muntii Rodnei, pe valea raului Viseu. Relieful zonei Borșa este muntos, cu pante repezi si diferente mari de nivel. Inaltimile care se intalnesc in zona tin de trei formatiuni muntoase: Muntii Rodnei, Muntii Maramuresului si Muntii Tibau.

Punctele de interes din zona sunt: cascada Cailor, varful Pietrosul Rodnei, Lacul Iezer, manastirea Pietroasa si cascada Izvor.

Aici vom fi cazati la o pensiune de 3 margarete:

  • camere cu 2 si 3 locuri cu baie la camera
  • sala de mese si activitati
  • piscina

Locatia este folosita pentru tabere scolare cu inscriere individuala organizate vara, primavara si toamna.

Locatii pentru tabere

Locatii pentru tabereAcestea sunt locurile pe care le-am ales cu grija pentru a putea organiza taberele noastre de aventura in conditii cat mai bune. Criteriile dupa care alegem o locatie potrivita pentru o tabara sunt urmatoarele:

 

  • sa fie cat mai aproape de “zonele de activitati” astfel incat sa putem parcurge pe jos distantele pana la stanca de escalada, pestera, zona de tir cu arcul, zona de jocuri;
  • sa ofere conditii de curatenie impecabila si masa cu meniu adaptat nevoilor copiilor si adolescentilor ce practica sport in aer liber;
  • sa fie clasificate de catre Ministerul Turismului la minim doua margarete sau la minim doua stele si sa aiba toate autorizatiile necesare pentru organizarea de sejururi cu copii;
  • cazarea sa se faca in paturi de o singura persoana; sau daca nu este posibil, cel putin sa fie asternut separat pentru fiecare copil;
  • camerele animatorilor vor fi in aceleasi conditii, si printre camerele copiilor;
  • sa dispuna de o sala de activitati (in afara de sala de mese);
  • reprezinta un avantaj apropierea de o statie CFR sau includerea serviciilor de transfer gara-pensiune-gara.

NOTA: Daca sunteti proprietarul unei locatii ce indeplineste aceste conditii va invitam sa ne trimiteti o prezentare a locatiei/unitatii de cazare pentru a o evalua in vederea colaborarii.

Suncuius

Este o locatie situata in Ardeal, pe valea Crisului Repede, foarte des utilizata de noi deoarece natura pare sa fi modelat acest loc in mod special pentru a-i ajuta pe cei mici si mari sa deprinda tainele activitatilor montane.

Strabatand muntii nu prea inalti ai masivului Padurea Craiului, Crisul Repede a sculptat un defileu ai carui pereti ne imbie la escalada. Apele sale, nici prea line, dar nici prea repezi sunt numai bune pentru a ne incumeta sa urcam pentru prima data in caiac, dar si pentru o balaceala strasnica. In padurile de pe mal se intrezaresc poteci care ne poarta in drumetii usoare, dar pline de farmec, poteci ce de multe ori ne duc spre intrarile racoroase ale pesterilor, unele usor accesibile ca Pestera Ungurul Mare sau Pestera de la Izvor si altele perfecte pentru initierea in tainele speologiei, cum ar fi Pestera Batranului, Pestera Izbandis sau Pestera Moanei.

Centrul de vacanta, cotat la 3 margarete, a fost complet renovat si reutilat:

  • camere cu 2 si 3 paturi
  • baie la camera
  • sala de mese
  • sala de activitati

Locatia este folosita pentru tabere scolare cu inscriere individuala organizate vara, primavara si toamna.

Straja

Intr-un spatiu montan feeric, inconjurat de padure, unde aerul este patrunzator si revigorant, Pensiunea Alena, construita in 2013, iti ofera evadarea necesara din agitatia cotidiana.

Pensiunea, situata la 100m de telegondola, se afla in proximitatea partiilor de schi si a cailor principale de acces ale statiunii.

Bratca

Situata in partea de sud-vest a localitatii Bratca, pe versantul de sud-est al platoului carstic Damis, Pensiunea Hanu Bratcutei va ofera confort intr-un veritabil stil rustic. Este locul ideal pentru a petrece vacantele intr-o atmosfera autentic romaneasca. Totul in acest loc a fost creat astfel incat sa va bucurati de cele mai bune facilitati de cazare, masa si agrement, intr-un mod original, savurand mancaruri traditionale romanesti la marginea padurii de foioase. Va puteti bucura de toate acestea in timp ce admirati panorama Vaii Bratcutei, ce se indreapta cu repeziciune spre varsarea in Crisul Repede.

Pensiunea dispune de 6 camere (matrimoniale) si 4 apartamente ( 4 locuri). Toate camerele sunt dotate cu balcon sau terasa, baie moderna si TV prin satelit. Camerele sunt dotate cu mobilier rustic de lemn natur, nou si curat, pentru a crea o atmosfera de relaxare dar si a satisface pana si cele mai pretentioase gusturi in materie de cazare.

Gura Raului

Gura Raului este locul ideal de plecare in drumetii, ture cu bicicleta sau excursii in munti, vizitarea satelor din Marginimea Sibiului precum si a cetatilor si bisericilor sasesti din zona. Monumentele locale (biserica ortodoxa, icoane, vechi gospodarii taranesti cu instalatii traditionale functionale – piua de haine si presa de ulei), cat si vizitarea orasului Sibiu sunt o alta optiune. Localitatea este situata la altitudinea medie de 525 m, la 14 km de Sibiu, la poalele Muntilor Cindrel.

Lacul de acumulare Gura Raului s-a format in urma construirii barajului finalizat in anul 1981. Barajul are o inaltime de 72m si este situat la altitudinea de 550m. In avalul barajului se afla amplasata o microhidrocentrala.

Locatie unde organizam tabere scolare de vara cu inscriere individuala. Deasemenea locatie pentru tabere de primavara si tabere de toamna care pot fi organizate la cererea unor grupuri preformate.

Bran

Branul este una dintre zonele cele mai cautate de turisti, atat pentru frumusetea peisajului, ospitalitatea localnicilor, dar mai ales pentru atractia deosebita a Castelului Bran, cunoscut si sub numele de Castelul lui Dracula.

Castelul Bran a fost construit de Cavalerii Teutoni in 1212. La sfarsitul anilor 1300 castelul a fost cotropit de saxoni care l-au folosit pentru a proteja Brasovul, un important centru de comert. In 1370, a fost folosit impotriva invaziei otomane, ramanand o fortareata feudala importanta pana la sfarsitul Epocii Mijlocii, rolul sau fiind de aparare impotriva invaziilor.

Frumusetea regiunii este data de imbinarea mai multor forme de relief: munti, vai insorite si rauri. Regiunea este inconjurata de mai multi munti: Muntii Barsei, Bucegi, Ciucas si Piatra Craiului de unde si potentialul turistic foarte dezvoltat, propice drumetiilor si sporturilor montane.

Pensiunea unde vom fi cazati este cotata la 3 margarete:

  • camere cu 2 si 3 locuri
  • baie la camera
  • sala de mese
  • sala de activitati

Retezat

Muntii Retezat fac parte din Carpatii Meridionali, grupa muntoasa Retezat-Godeanu. Se inalta intre doua depresiuni importante, Petrosani si Hateg, si intre doua rauri importante, Raul Mare, care ii delimiteaza la nord si est, si Jiul de Vest, care ii delimiteaza la sud. Partea cea mai importanta a masivului este alcatuita in principal din roci cristaline si se numeste Retezatul Mare; partea sudica, cu relief dezvoltat si in mase mai importante de calcare, se numeste Retezatul Mic. Ele se unesc în apropierea lacului Bucura.

Parcul National Retezat a fost creat in 1935, fiind primul parc national din Romania si era destinat conservarii frumusetilor acestor munti si a florei endemice de aici. Parcul are o suprafata de 38.047 ha, din care 1.800ha au fost declarate ca arie strict protejata numita „Gemenele”. Valoarea universala a parcului a fost recunoscuta de programul Omul si Biosfera (MAB) al UNESCO în 1979 prin includerea sa in reteaua internationala a rezervatiilor biosferei. Altitudinile variaza intre 794m si 2509m (vf. Peleaga). Muntii Retezat au unele din cele mai frumoase privelisti din Europa sud-estica. Masivul presarat cu peste 80 de lacuri este traversat de multe poteci turistice marcate pentru amatorii de drumetii. Pentru doritori exista si cateva trasee de catarare. Retezatul este renumit prin diversitatea floristica, adapostind aproape 1190 specii de plante superioare din cele peste 3450 cunoscute in Romania. Existenta aici a mai bine de o treime din flora Romaniei este unul din motivele pentru care a fost declarat Parc National. Parcului National Retezat, datorita habitatelor sale foarte diverse, naturale sau putin modificate de interventia umana, adaposteste o fauna deosebit de bogata, atat în ceea ce priveste numarul de specii, cat si in numarul mare de exemplare care alcatuiesc populatiile acestor specii.

Rezervatia Stiintifica Gemenele-Tau Negru, adaposteste una dintre ultimele paduri primare neafectate existente in Europa si tot aici se afla si singura zona de padure antica amestecata. Rezervatia este sub administrarea directa a Academiei Romane si pentru a o traversa sau a o vizita e nevoie de autorizatie eliberata de Academie! Este o zona cu adevarat salbatica, in care traiesc multe din cele 1186 de specii de plante superioare din Retezat, lasate sa traiasca liber in habitatul lor natural, ferite de efectele civilizatiei.