Tematici de tabara

Tematici de tabaraTaberele scolare Adventure CAMPS grupeaza activitati incitante pentru a crea tematici atractive. Toate taberele noastre tematice au o importanta componenta educativa bazata pe experienta echipei noastre in domeniul formarii si in diversele domenii specifice: fotografie, protectia mediului, speologie, calitatea apei, biologie, geologie, escalada, etc.

Detaliem aici tematicile taberelor de vara propuse dar la cererea dumneavoastra putem crea tematici speciale in functie de scopul taberei pe care doriti sa o organizam pentru dumneavoastra.

Aventura pe 2 roti

Aventura pe 2 rotiDin taberele Adventure CAMPS nu nu poate lipsi activitatea de biciclete.

Pentru toti copiii pasionati de acest sport, v-am pregatit tabere speciale in care sa profitati si sa va puteti aventura pe doua roti in natura alaturi de alti pasionati ca ei, sub supravegherea si instruirea monitorilor specializati care le vor da si informatii legate de biciclete (tipologie, intretinere, modalitate de utilizare corecta in functie de spatiul in care sunt utilizate).

Pe langa faptul ca vor avea trasee mai scurte si chiar mai lungi, de cateva ore, din programul lor de tabara nu vor lipsi jocurile si concursurile, activitatile de aventura specifice taberelor Adventure CAMPS: vor putea sa se aventureze in acelas timp si la alte activitati de aventura precum escalada, via ferratta, vizita de pestera, sau chiar tiroliana.

Descopera tainele padurii

Descopera tainele paduriiUn proverb spune ca cine va avea paduri in viitor, va avea aur. Echipa Adventure CAMPS promoveaza printre copii si incurajeaza in tabara respectul si dragostea pentru natura.

Animatorii si monitorii organizeaza diferite jocuri in padure prin care copiii au ocazia sa descopere prin simturi elementele naturii ce ne inconjoara, au ocazia sa afle lucruri noi legate de fauna si flora acesteea, dar si modalitati prin care sa o respectam, sa o pastram curata.

De asemenea, padurea este descoperita de catre copii in tabara participand la activitati tehnice de aventura, precum TSA, pod indian, diverse trasee prin copaci, de dificultati diferite. Toate activitatile sunt gandite pentru a fi desfasurate in deplina siguranta incercandu-se sensibilizarea cu privire la importanta padurii pentru societate.

Aceasta este o tabara de descoperire gandita in special pentru copii de 8-13 ani.

Aventura leadershipului

Aventura leadershipuluiNe aflam in era comunicarii pe toate canalele insa de foarte multe ori intampinam probleme in a ne transmite mesajele dorite celor din jur. Exista lideri inascuti si lideri ce pot fi formati, iar o buna comunicare este primul pas pe care il face un lider in formarea sa.

Copiii au ocazia in tabara sa participe la activitati si jocuri organizate in diferite ateliere non-formale, sustinute de animatori si monitori Adventure CAMPS cu experienta in teambuilding si traininguri, unde vor fi puse in evedinta si incurajate munca in echipa, comunicarea activa dar si respectul pentru ceilalti, pentru natura si mediul inconjurator.

Binenteles ca nu vor lipsi nici activitatile de aventura cu care v-am obijnuit in taberele Adventure CAMPS: descoperirea naturii cu bicicleta, prin jocuri in padure, aventura pe stanca la escalada, pe tiroliana sau in pestera.

O tabara special creata pentru adolescenti de 14-17 ani in plina dezvoltare personala!

Hansel si Gretel

Hansel si GretelPrecum in povestea fratilor Grimm, si taberistii Adventure CAMPS din sejurul cu aceasta tematica se vor aventura impreuna in natura participand la diferite lectii amuzante de limba germana, condimentate cu jocuri si concursuri ecologice specifice taberelor noastre, dar si animatie in limba germana.

Tabara aceasta este pentru copii locul in care se creioneaza gustul pentru frumos, sensibilitatea si personalitatea adultului de mai tarziu. Aici, copii capata fantezie si curaj, sunt invatati sa faca diferenta intre bine si rau, frumos si urat, respectand natura dar si descoperind-o in aces timp, prin activitati specifice taberelor Adventure CAMPS: drumetie, tir cu arcul, vizite.

English adventure

English adventureDragi parinti, stati linistiti, nu o sa facem nici o lectie plictisitoare de limba engleza in tabara 🙂

In schimb vom incuraja conversatia in limba engleza. Echipa de animatori va veni in intampinarea copiilor cu activitati de animatie si jocuri distractive, propuse in limba engleza insa oricand putand sa intervina cu explicatii si traduceri pentru cei care nu au inteles. De asemenea, alaturi de animatori si monitori, taberistii vor avea ocazia sa “guste” cate putin din activitatile specifice taberelor Adventure CAMPS: drumetie si orientare, escalada, tir cu arcul, tiroliana, vizite in pesteri amenajate si cautare de comori.

La finalul taberei cu siguranta copiii vor putea spune: Adventure CAMPS is the best!

Natura prin obiectiv

Natura prin obiectivExperienta din tabara este de neuitat. Cea mai buna metoda de a pastra vii memoriile din tabara sunt fotografiile. Multi taberisti sunt pasionati de la varste fragede de fotografie. Indiferent de maniera in care aceasta pasiune se manifesta, fie ca e doar la inceput, este un hobby, un mijloc de expresie sau chiar un mod de viata, ea trebuie educata si dezvoltata.

In tabara Natura prin obiectiv adolescentii de 14-17 ani vor avea ocazia sa surprinda natura in diferite ipostaze sub indrumarea monitorilor foto, avand la baza explicatii tehnice dar si posibilitatea de a exersa practic, astfel incat sa le permita celor care si le insusesc, sa le utilizeze in mod creativ.

Fie ca dorim sa pastram captiva clipa sau sa surpridem secvente memorabile si expresive, cel mai scurt drum de la teorie la practica se invata in cadrul taberei foto alaturi de alti pasionati sau, de ce nu, tineri care pot sa isi descopere aceasta pasiune pe parcursul sejurului.

Aventura sub pamant

Aventura sub pamantInca de mici avem ocazia de a cunoaste natura prin iesiri, vizite si petrecea a timpului liber alaturi de cei dragi. Pestera inseamna aventura, frumusete si mister. Nu foarte multe persoane au ocazia sa viziteze si sa descopere partea miraculoasa si nevazuta a naturii.

Speologia ne ofera sansa de a ajunge in locuri in care foarte putini oameni au mai ajuns inaintea noastra. In tabara, monitorii si animatorii ne ofera aceasta ocazie de a ne aventura sub pamant prin diferite activitati specifice tehnicei speologiei folosind echipamente de protectie omologate de Comunitatea Europeana si alegand trasee in functie de varsta si capacitatilor fizice ale taberistilor.

Profita de aceasta sansa si cunoaste frumusetile lumii subterane alaturi de Adventure CAMPS.

Corzi si carabe

Corzi si carabeNici un taberist nu poate sa treaca cu vederea activitatile cu corzi din tabara. Fie ca ne aventuram in gradina de corzi special amenajate prin copaci la mica si mare inaltime, fie simtim placerea de a atinge stanca sau coborarea plina de suspans pe tiroliana, cu siguranta aceste activitati fac ca tabara sa fie una de neuitat.

Monitorii vor avea grija prin explicatii, jocuri si concursuri în echipă sau individual, sa ne ajute sa cunoastem ce fel de echipamente ne sunt necesare la activitati, vom face noduri si chiar ne vom ajuta unii pe ceilalti devenind camarazi si vesnic prieteni.

Alege aceasta tematica si gusta aventura adevarata!

English ABC

English ABCAceasta este tabara piticilor prin excelenta! 🙂

O tabara de vara gandita special pentru copiii din gradinitele unde este introdusa limba engleza. In tabara English ABC nu ne propunem sa facem lectii de limba engleza in mod special ci sa incurajam conversatia curenta in limba engleza. Animatorii vor folosi in coordonarea vietii cotidiene (masa, igiena, somn, timpii zilei) expresii curente din limba engleza, vor propune jocuri in limba engleza si vor traduce regulile de joc si oricand observa ca un copil nu a inteles ce s-a comunicat.

Pe langa atentia pentru limba engleza, aceasta tabara de vara propune copiilor introducerea in activitati montane incitante. Acestia vor putea testa tirul cu arcul, escalada si tiroliana. Vor face drumetii si vor vizita o pestera amenajata.